«Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Βιοκαλλιεργητών είναι ένας κοινωφελής, μη κερδοσκοπικός οργανισμός με όραμα να συμβάλλει στην
ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργειας στην Κύπρο, την προώθηση της διατροφής
βιολογικών προιόντων, μέσω της κατάκτησης της γνώσης, της διάχυσης της
πληροφόρησης και της εκπαίδευσης των παραγωγών και των καταναλωτών ».

Text generator

Ο ΠΑΣΥΒΙΟ αποτελεί από σήμερα το τέταρτο μέλος της IFOAM που εδρεύει ή δραστηριοποιείται στην Κύπρο. Σχετική επιστολή απεστάλη σήμερα 16 Ιανουαρίου στον ΠΑΣΥΒΙΟ, ο οποίος είχε υποβάλει σχετική αίτηση το περασμένο φθινόπωρο.

Η ΙFOAM είναι ο μεγαλύτερος διεθνής οργανισμός στον χώρο της βιολογικής καλλιέργειας και στεγάζει πάνω από 750 άλλους οργανισμούς από 108 χώρες. Σκοπός της είναι η προώθηση και στήριξη του κινήματος βιολογικής καλλιέργειας ανά την υφήλιο που στηρίζεται στην αρχή της υγείας του εδάφους, των φυτών, των ζώων, του ανθρώπου και του πλανήτη, την αρχή της οικολογίας, δηλαδή της ρύθμισης της παραγωγής με βάση των οικολογικών κύκλων, της αξιοποίησής τους και της προσπάθειας διατήρησής τους, την αρχή της δικαιοσύνης ως προς τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων σε σχέση με το περιβάλλον και τις ευκαιρίες στη ζωή και την αρχή της φροντίδας για τις σημερινές και αυριανές γενεές.


Ο πρόεδρος του Παγκυπρίου Συνδέσμου Βιοκαλλιεργητών Βασίλης Κυπριανού δήλωσε με αφορμή την κοινοποίηση της απόφασης της IFOAM να αποδεχτεί τον ΠΑΣΥΒΙΟ ως μέλος της: «Η απόφαση αυτή της IFOAM τιμά τον Παγκύπριο Σύνδεσμο Βιοκαλλιεργητών και τη δεχόμαστε με μεγάλη χαρά και ικανοποίηση μια και αντανακλά την ανανγώριση των προσπαθειών μας για ανάπτυξη της βιολογικής καλλιέργιας στον τόπο μας. Η απόφαση όμως της IFOAM να δεχτεί τον ΠΑΣΥΒΙΟ στους κόλπους της αποτελεί μια νέα πρόκληση για μας. Κι αυτό γιατί εμείς θα πρέπει πλέον να εργαζόμαστε για την ενίσχυση και στήριξη της βιολογικής καλλιέργειας όχι μόνο στην Κύπρο αλλά και διεθνώς».


Τα υπόλοιπα μέλη της IFOAM που έχουν έδρα ή δράση την Κύπρο είναι το Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών, ο οργανισμός πιστοποίησης ΔΗΩ, και η εταιρεία Green Network Trading Ltd. Η τελευταία είναι και μέλος του ΠΑΣΥΒΙΟ.